Bullmann Ontslag

Ontslag

Wij weten en berekenen waar u recht op heeft 

 

Juridische hulp bij ontslag

Heeft u te maken met ontslag en bent u daarvoor op zoek naar juridische ondersteuning? Bij Bullmann vindt u de juiste juridische hulp bij ontslag.

Ontslag bij een vast contract of tijdelijk contract

Al gaat het om ontslag bij vast contract, bij een tijdelijk contract of bij een uitzendcontract, de beëindiging van een arbeidsovereenkomst is hoe dan ook een ingrijpende gebeurtenis. Wanneer een samenwerking niet wordt voortgezet dan wilt u dit op de meest aangename manier met uw werkgever afhandelen. Het is logisch dat u daarbij het wetboek niet uit het hoofd kent. Wij raden u aan om bij ontslag juridische hulp in te schakelen zodat u deze situatie op de beste manier afsluit en met een positieve blik de toekomst tegemoet kunt gaan. Heeft u geen bijstandsverzekering en/of bent u geen lid van een vakbond? Dan is het sowieso aan te raden om contact op te nemen met een arbeidsjurist. Nee heeft u, ja…

Ontslagvergoeding

Bij het verbreken van een vast contract heeft u in de meeste gevallen recht op een passende ontslagvergoeding zodat u wordt gecompenseerd voor het feit dat u op zoek moet naar ander werk. Het kan zijn dat de banen voor u voor het oprapen liggen of dat u zelfs blij bent dat u eindelijk van uw werkgever af bent. Maar het kan ook zijn dat u in een sector werkt waarin minder banen beschikbaar zijn, of dat u in een leeftijdscategorie valt waarin de kans om aangenomen te worden, kleiner is. Een ontslagvergoeding is hierbij op zijn plaats en bovendien ook waar u recht op heeft. Het is fijn om dan juridische hulp bij ontslag in te schakelen om een passende ontslagvergoeding te ontvangen.

De ontslagprocedure en redenen van ontslag

U heeft vandaag een gesprek gehad met uw werkgever waaruit bleek dat zij u van de werknemerslijst af willen halen; u raakt in een ontslagprocedure. Voor ontslag kunnen verschillende redenen zijn: u wast uw koffiemok nooit af, het is uw collega’s gaan opvallen dat u altijd de goedkoopste traktaties heeft wanneer u verjaart, maar het kan ook serieuzer zijn: uw werkgever zit in financieel slecht weer waardoor deze niet anders kan dan personeel ontslaan om de zaak niet met een faillissement te laten aflopen (bedrijfseconomische redenen). Anno 2021 is dit geen abnormale situatie.

Het kan ook zijn dat u zojuist vrolijk een zwangerschap aankondigde en nu een ontslagbrief ontvangt, of dat u vaak afwezig bent geweest het afgelopen jaar doordat uw kind steeds met griep of verkoudheden van het kinderdagverblijf komt. Wellicht heeft u zelf met een burnout te maken heeft gehad en bent u langere tijd afwezig bent geweest. Hoe dan ook, deze reden kunnen door uw werkgever worden aangedragen bij ontslag. Tijd voor actie.

Bullmann ondersteunt u wanneer u in een ontslagprocedure zit en zorgt ervoor dat u op de juiste manier handelt en wordt voorzien van juridisch advies. Twijfelt u dus niet om juridisch advies in te schakelen wanneer u niet goed weet wat u in deze situatie moet doen. Neemt u contact op met Bullmann en wij zullen uw situatie analyseren en u voorzien van juridische ondersteuning. Met dit advies staat u stevig in uw schoenen en het geeft u het vertrouwen uw werkgever recht in de ogen aan te kijken.

Schakel ons direct in!

  Zoekt u een arbeidsrecht advocaat?

  De maximale transitievergoeding en meer 

  Transitievergoeding

  Een transitievergoeding is een vergoeding die u in staat stelt om omscholing mogelijk te maken zodat u daarna een grotere kans maakt op het vinden van werk. Wist u dat als u bij een werkgever in dienst bent geweest, u al recht heeft op een transitievergoeding? In het geval dat u wordt ontslagen dan heeft u het recht om deze transitievergoeding aan te spreken; maak daar dus gebruik van. De transitievergoeding varieert naar werkgever, naar het type contract, en ook naar de reden van uw ontslag, zelfs bij een tijdelijk contract is een transitievergoeding mogelijk.

  Bullmann kan u helpen bij het bewerkstelligen van deze transitievergoeding bij uw ontslag. De transitievergoeding kunt u gebruiken om u om te scholen tot iets dat u leuk vindt, tot balletdanseres, duikinstructeur of tot chefkok van een michelin-restaurant. U kunt deze som geld ook inzetten om een opleiding mee te betalen waarmee u een grotere kans heeft op het vinden van een baan, bijvoorbeeld in een sector waarin veel aanbod is aan werk zoals in de zorg of in het onderwijs. Excelleert u in het maken van draaitabellen? Dan is het misschien een optie om een onderwijsbevoegdheid te behalen zodat u in plaats van uw collega’s nu uw leerlingen hiermee kunt dollen.

  Bullmann kan deze transitievergoeding voor u berekenen en u helpen deze tijdens de ontslagprocedure voor u aan te spreken. Maak een afspraak om uw situatie te bespreken.

  Transitievergoeding vaststellingsovereenkomst: ontslag met wederzijds goedvinden

  U stevent bij uw huidige werkgever af op een doodlopend pad; u bent niet meer tevreden met uw werk, vindt geen alternatieve positie binnen de organisatie en uw werkgever geeft niet thuis. Tijd voor een goed gesprek. Wist u dat u uw contract kunt beëindigen met wederzijds goedvinden? Ontslag met wederzijds goedvinden, men noemt dit ook wel ontslag met vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. En wist u dat u ook hier kunt onderhandelen over een transitievergoeding? U kunt uw werkgever zelfs vragen om de kosten voor omscholing te vergoeden. Dan had uw werkgever maar meer zijn of haar best moeten doen om voor passend werk voor u te zorgen.

  Bij een ontslag met wederzijds goedvinden vindt u, aan de hand van een transitievergoeding, toch een uitweg uit deze situatie en kan het voor beide partijen een oplossing bieden. Ook de juridische kosten die worden gemaakt bij het maken van een vaststellingsovereenkomst kunnen door de werkgever worden vergoed. Wanneer u het (wederzijds) goed vindt, laat u dan door Bullmann informeren over uw rechten en mogelijkheden.

  Gedeeltelijk ontslag: rechten en mogelijkheden

  Is er sprake van een gedeeltelijk ontslag? Er is bijvoorbeeld niet genoeg werk beschikbaar om u opnieuw volledig in te zetten omdat u werkt in een sector die wordt getroffen door de crisis. U krijgt gedeeltelijk ontslag, ontvangt minder salaris en vraagt deeltijd ww aan. Verandering is goed maar u wilt ook weten waar u aan toe bent en wat uw rechten in deze situatie zijn.

  Ook wanneer het nog ingrijpender wordt en uw contract volledig wordt stopgezet of wanneer de uitbetaling van uw loon wordt opgeschort, is het verstandig om advies in te winnen. Wij zien het als úw recht en ónze plicht om u te (laten) informeren over uw mogelijkheden en welke stap u nu het beste kunt zetten. Bullmann voorziet u van juridisch advies zodat u weet waar u aan toe bent.

  Ontslag en uitkering

  Ontslag heeft verschillende vormen. De manier hoe u ontslagen wordt of ontslag neemt kan verregaande gevolgen hebben op uw recht op een uitkering van het UWV. Het is daarom raadzaam om eerst overleg te plegen met een jurist arbeidsrecht of een advocaat arbeidsrecht voordat u akkoord gaat met het ontslag. Wilt u zelf ontslag nemen? Neem ook dan eerst contact met ons op om te bespreken wat de gevolgen van het ontslag kunnen zijn op uw uitkering. Het eerste gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. Wij analyseren uw zaak en vertellen u wat uw rechten zijn.

  Gratis rechtshulp bij ontslag? Vaak wel, ja!

  Heeft uw werkgever aan u kenbaar gemaakt dat u ontslagen zal worden? Of heeft uw werkgever al actie ondernomen om u te ontslaan door u een vaststellingsovereenkomst aan te bieden met het verzoek of u de papieren  “even ondertekent”? In het geval van ontslag of een dreiging van ontslag doet u er goed aan om een expert in te schakelen. Immers, ontslag kan grote gevolgen hebben voor uw volgende baan en de uitkeringen waar u wellicht recht op zou hebben. Daarom moet uw werkgever u de gelegenheid geven om advies in te winnen en vaak ook de kosten hiervan vergoeden. U doet er goed aan om uw zaak eerst kosteloos aan ons voor te leggen voordat u akkoord gaat en de gevolgen van het ontslag accepteert.